I det fynske folks tjeneste

Massiv kritik af Nordfyns borgmester

Både politiske venner og modstandere anklager Nordfyns borgmester for at skabe et elendigt samarbejdsklima. Han har ingen troværdighed og er politisk tonedøv, siger en borgerlig partileder.

01:45

02:37

1 af 3

Morten Andersen ser ud til at stå helt isoleret i byrådet i Nordfyns Kommune her et år før kommunalvalget. Samtlige andre partier kritiserer borgmesteren for at skabe et elendigt samarbejdsklima.

- Samarbejdsklimaet er tilspidset. Da vi skulle lave et nyt kodeks for samarbejde i byrådet endte arbejdet i hårdknude, og det viser hvor betændt arbejdsklimaet er lige nu, siger Kim Johansen fra socialdemokraterne på Nordfyn.

Endnu mere hård er kritikken fra byrådets andet borgerlige parti.

- Morten Andersen har ingen troværdighed og han er politisk tonedøv. Vi har møder der varer til over midnat og budgetseminarer der går i hårdknude, siger Kim Jensby, der netop er blevet valgt som De Konservatives borgmesterkandidat.

Dansk Folkeparti valgte under den tumultagtige konstituering i 2009 at pege på Morten Andersen, da to socialdemokrater pludselig sprang fra den underskrevne aftale om at pege på socialdemokraten Jørgen Simonsen som borgmester. Men Dansk Folkeparti peger ikke på Morten Andersen om et år.

- Under ingen omstændigheder. Vi trænger til udskiftning på den post, så vi kan få et ordentligt samarbejdsklima igen, siger René Lundegaard fra Dansk Folkeparti.

Også De Radikale, SF og Nordfynslisten bakker op om kritikken af Morten Andersen, og dermed kommer kritikken af borgmesterens ledelsesstil fra alle partier i byrådet - bortset fra Venstre.