I det fynske folks tjeneste

Millioner til drone-center

Nu bliver der for alvor sat gang i planerne om et dronetestcenter i Odense Lufthavn. Foreløbigt er der fundet 1,9 millioner ekstra til projektet.

01:06

Nu bliver der for alvor sat gang i planerne om et dronetestcenter i Odense Lufthavn. Foreløbigt er der fundet 1,9 millioner ekstra til projektet.

1 af 2

Odense Lufthavn har kæmpet hårdt og længe for at vinde kampen om at blive nationalt dronetestcenter. Den status opnåede lufthavnen i november sidste år, men nu er der også kommet en pose penge, der kan sætte ekstra skub i den nye center.

Odense og Nordfyns kommuner har fundet 1,9 millioner kroner - og de penge er allerede nu med til at sætte flere folk i arbejde.

- Inden for den nærmeste måned, der begynder vi at ansætte de teknikere, der skal til. Vi har fået tilført ressourcer i lufthavnen i forvejen, i forhold til bemanding, så vi har gearet op - vi er i gang, fortæller Peter J. Høgsberg, der er chef i lufthavnen.

Der er uanede og ukendte muligheder med dronerne - de ubemandede fly. I fremtiden vil de kunne bruges til privat overvågning, og i situationer hvor det store overblik kan gøre en forskel.

- Hvis der kan etableres et egentligt testcenter, så har det store udviklingsmuligheder i Odense Lufthavn både på udviklingsdelen og beskæftigelsesmæssigt, siger Nordfyns borgmester, Morten Andersen.

Der er allerede nu besluttet hvor testcentrets område skal være i lufthavnenen - men ikke hvornår det egentlige testarbejde skal begynde.