Min datter skal ikke have kræft

Heidi Jacobsen var 31 år, mor til to små børn og gravid, da hun fik brystkræft. Hendes sygdomsforløb blev til en bog, og pengene fra salget af bogen overrakte hun i dag til en fynsk forsker.

I stiv modvind

Bogen "En helt almindelig pige - i stiv modvind" beskriver Heidi Jacobsens kamp mod sin sygdom brystkræft - men også hendes oplevelser med sundhedsvæsnet.

- Bogen blev egentlig til, fordi jeg synes, det var vigtigt, at der kom en "positiv" historie ud også, som modvægt til de mange ulykkelige historier, som ofte fylder mediebilledet. For at give håb og opmuntring til de mange, som får kræft, fortæller Heidi Jacobsen fra Bogense.

Nu har hun solgt næsten 500 bøger og holdt flere foredrag, og pengene fra salget af bogen og foredragene overrakte hun i dag til den fynske brystkræftsforsker, Mads Thomassen fra OUH. I alt 37.995 kr.

- Jeg er afklaret med at for mig - og i min generation vil der være mange, som får brystkræft. Men inden min datter Ida-Marie, som er fem år, bliver voksen, SKAL brystkræftgåden simpelthen være løst, fortæller Heidi Jacobsen og fortsætter:

- Jeg satser benhårdt på, at min datter ikke også skal have brystkræft, når hun bliver voksen.

Forskningsprojektet hedder breastfriends.

Læs mere om forskningen her