Mistede 20.000 passagerer: Fynsk lufthavn præsenterer millionunderskud

Lufthavnen mistede 20.000 passagerer i 2020 og fik et underskud på knap 10 millioner kroner.

2020 blev endnu et år med minus i regnskabet hos Hans Christians Andersen Airport i Beldringe.

Antallet af passagerer dykkede med 20.000 som følge af corona-restriktionerne.

Til gengæld kan lufthavnen glæde sig over, at antallet af erhvervsflyvninger og private flyvninger steg. Samlet set var antallet af fly, der lettede og landede i lufthavnen uændret.

Året endte med et underskud på 9,8 millioner kroner. I 2019 tabte man 9,2 millioner kroner.

Et usædvanligt år

I regnskabet kan man læse, at antallet af operationer, hvor et fly letter eller lander, holder status quo i forhold til 2019 - primært på grund af en fremgang inden for privat- og businesssegmentet - selv om antallet af passagerer på grund af coronakrisen falder fra cirka 20.000 til 2.500.

- 2020 var et usædvanligt år, men vi glæder os over, at lufthavnens aktiviteter viser, at antallet af operationer, hvor et fly letter eller lander, holder status quo - primært på grund af en fremgang inden for privat- og businesssegmentet, siger lufthavnens direktør Hans Okholm Vejrup.

Det sker i lyset af, at Danmark har været lukket ned flere gange, og at Hans Christian Andersen Airport som landets øvrige lufthavne har oplevet en markant nedgang i antallet af ferierejsende som følge af de skærpede rejserestriktioner.

- Derfor kan vi godt tillade os at være tilfredse, siger Hans Okholm Vejrup.

Samtidig glæder lufthavnsdirektøren sig over, at Hans Christian Andersen Airport er andet og mere end charterrejser.

- Ud over fremgangen indenfor privat- og businesssegmentet, kan vi glæde os over, at lufthavnen også er et økosystem af virksomheder, der arbejder på at etablere sig indenfor droner og de relaterede industrier. Det er det, der arbejdes intenst med i UAS Denmark Testcenter og i erhvervsparken, siger Hans Okholm Vejrup.