I det fynske folks tjeneste

Nej til nyt rådhus på Nordfyn

Politikerne på Nordfyn vil ikke ofre 50 millioner kroner på et nyt rådhus, og den nuværende løsning med tre kommunale afdelinger i de tre hovedbyer, bliver derfor gjort permanent.

Flertal i Nordfyns Kommune vil bevare de tre lokale rådhuse i Søndersø, Bogense og Otterup

1 af 2

Medlemmerne af byrådet skal træffe den endelige afgørelse på et byrådsmøde torsdag aften, men allerede nu melder Venstre og Socialdemokraterne ud til fordel for at bevare en decentral rådhusmodel.

- Venstres holdning er klar. Vi går ind for at bevare de tre rådhuse. Det er et valgløfte og vores økonomi er ikke til at gå ud og låne 50 millioner kroner nu, siger Morten Andersen fra Venstre.

Politikerne har haft fem forskellige modeler til en ny rådhusstruktur i Nordfyns Kommune til vurdering. Den billigste model til 13 mio. kr. opererer med et salg i Bogense og en ombygning og renovering i Otterup og Søndersø. Den dyreste model til 50 mio. kr indebærer opførelse af et helt nyt rådhus et sted i kommunen.

- Vi skal bruge vores penge på skoler og daginstitutioner og ikke på et stort rådhus, og derfor går vi ind for model 1, siger Jørgen Simonsen fra Socialdemokraterne.

Model 1 indebærer, at Nordfyns Kommune køber en statslig del af Bogense Rådhus og foretager forskellige renoveringer og ombygninger på de tre eksisterende rådhuse. Denne model koster 19,5 millioner kroner.

De 240 ansatte i Nordfyns Kommune har argumenteret for at der bliver bygget et helt nyt rådhus, da de frygter rejseri og dårlig kommunikation, hvis personalet skal sidde tre forskellige steder.

- Jeg tror ikke at der bliver tale om at personalet skal kører rundt mellem afdelingerne, men det er klart at direktionen får lidt rejseaktivitet, siger Jørgen Simonsen.

Se notat om de fem rådhus-modeller