Nordfyn godkender naturprojekt endeligt

Et naturprojekt ved Gyldensteen Strand ved Bogense kan nu gennemføres. Nordfyns kommunalbestyrelse godkendte torsdag aften projektet og en modstander af projektet har indgået forlig.

Projektet går ud på at fjerne nogle diger, så området igen bliver til en fjord med småøer og en ferskvandssø.

Det oprindelige projekt mødte voldsom modstand fra beboere nær området, som frygtede oversvømmelser af deres ejendomme, og Natur- og Kulturarvstyrelsen, som mente projektet ville ødelægge vigtig kulturarv.

Aage V. Jensen Naturfonden, som står bag projektet gik med til at ændre det, så der bliver taget hensyn til kulturarven og risikoen for oversvømmelser.

En beboer, Kenneth Thorslund, fortsatte modstanden. Han mener, det ændrede projekt stadig truer hans ejendom på halvøen Stegø.

Men kort før kommunalbestyrelsens møde, torsdag aften, meddelte han, at han har indgået et forlig med Aage V. Jensen Naturfond.

Derfor kunne kommunalbestyrelsen uden videre godkende kommuneplanen, der tillader projektet.

Orker ikke retssag

Kenneth Thorslund og hans hustru har indgået forliget, fordi de ikke vil køre en stor retssag mod Aage V. Jensen Naturfond.

Hvad forliget går ud på, vil Kenneth Thorslund ikke ud med endnu:

- Vi har ikke skrevet under på noget endnu, så indtil det sker, vil jeg ikke afsløre forligets indhold, siger Kenneth Thorslund.

Kort over projektet

Vis Fjord skal genskabes på et større kort