Nordfyn vil have 400 flere i arbejde

Nordfyns Kommune har afsat 24 millioner kroner til at få flere i arbejde - og ansætter 8 jobrådgivere.

Nordfyns Kommune vil øge arbejdsstyrken med 400 fuldtidsstillinger inden udgangen af 2018, og det skal ske ved at intensivere beskæftigelsesindsatsen.

- Hvis vores lokale virksomheder skal ekspandere og udvikle sig, så er det en klar forudsætning, at de kan finde den arbejdskraft, de har brug for. Derfor har vi i kommunalbestyrelsen vedtaget en investeringsstrategi, der sætter ind lige dér, hvor skoen trykker. Vi vil gerne undgå den situation, som vi ser i andre landkommuner, at virksomheder har ordrebogen fuld, men ikke kan rekruttere medarbejdere, siger borgmester Morten Andersen (V).

Med 24 millioner kroner afsat til projektet har kommunen foreløbig slået 8 nye jobrådgiver- og virksomhedskonsulentstillinger op. Strategien går ud på at gøre flere jobparate.

Indsatsen kommer i kølvandet på DI's erhvervsklimaundersøgelse for 2015. Her er virksomhedernes tilfredshed inden for området arbejdskraft dalet.

- Den her indsats har været undervejs længe og har som sådan ingen sammenhæng med erhvervsklimaundersøgelsen, men det er meget glædeligt at se, at vi rammer hovedet på sømmet med investeringen, siger formand for arbejdsmarkedsudvalget Kim Johansen (A).