I det fynske folks tjeneste

Nordfynsk byrådsmedlem inhabil

Det nordfynske byrådsmedlem Mette Hjorth, der er næstformand i kommunens familieudvalg, er blevet erklæret inhabil.

01:18

00:50

Det nordfynske byrådsmedlem Mette Hjorth, der er næstformand i kommunens familieudvalg, er blevet erklæret inhabil.

1 af 3

Det betyder, at Mette Hjorth må udtræde af Familieudvalget.

Familieudvalget skulle tirsdag i denne uge have behandlet forslag om kommunens skolestruktur og placering af en ny specialskole, men på grund af usikkerheden om Mette Hjorths habilitet, blev mødet udsat til tirsdag 15. marts.

Mette Hjorth er leder af børnehaven Mælkevejen i Søndersø i Nordfyns kommune.

I efteråret var der også usikkerhed om Mette Hjorths habilitet, da udvalget skulle behandle en sag om ny ledelsesstruktur for kommunens børnehaver. Men den gang blev hun ikke erklæret inhabil.

- Vi må erkende nu, at det var en forkert beslutning, som vi traf i efteråret. Det afgørende er, at Mette Hjorth har en lederstilling i kommunen, og derfor kan hun ikke fortsætte i udvalget, siger borgmester, Morten Andersen, Venstre til TV2/FYN.

Beslutningen bliver formelt taget på kommunal-bestyrelsesmødet 31. marts.

- Jeg undrer mig rigtig meget. Nu her jeg siddet i udvalget i over et år, og så ganske kort tid efter jeg her meldt mig ud af Socialdemokratiet, så finder man ud af, at jeg er inhabil, siger Mette Hjorth.

Blev løsgænger

Mette Hjorth forlod Socialdemokraterne og blev løsgænger efter uenighed om den fremtidige skolestruktur i Nordfyns Kommune.

Et flertal i den nordfynske kommunalbestyrelse havde besluttet, at Løkkemarkskolen skulle lukke som almindelig folkeskole for at blive omdannet til specialskole.

Men det forslag kan Mette Hjorth ikke støtte, og forslaget er dermed faldet til jorden.

Mette Hjorth mener, at en specialklasse skal ligge tæt på en skole med specialklasser og i et bymiljø, hvor børnene kan lære forskellige sociale færdigheder.

Bygget mellem to landsbyer

Løkkemarkskolen blev bygget i 1956, og hed tidligere Uggerslev/Nr. Højrup centralskole.

Skolen blev bygget midt imellem de to landsbyer som et kompromis på spørgsmålet om skolens placering.

I august 2000 blev skolen lagt sammen med Dalskovskolen i Roerslev, og har årgange fra børnehaveklasse og til og med 6. klasse

Styrelseslov

Den kommunale styrelseslov

§ 29. Stk. 2. Medlemskab af et stående udvalg er udelukket for

a) ansatte, der over for udvalget er umiddelbart ansvarlige for ledelsen af et forvaltningsområde, og disses stedfortrædere og

b) ansatte, der i øvrigt har ledende administrative funktioner inden for et forvaltningsområde, der henhører under udvalget.