Ny friskole gør sig lækker

Ildsjæle i Nørreby på Nordfyn håber at mobilisere lokalsamfundet til at få en friskole og SFO klar til august 2014.

Klinte Natur- og Idræts Friskole i Nørreby på Nordfyn regner med at gå igang efter sommerferien 2014 med fokus på natur, bevægelse og kinesisk.

Tanken er, at skolen skal tilbyde både engelsk og kinesisk fra 0. klasse for at forberede børnene på en ny verdensorden.

Derudover skal undervisningen baseres på naturundervisning og forskellige former for bevægelse.

Endnu ligger der dog et stykke arbejde i at skaffe penge til skolen.

Ildsjælene overtog nemlig den tidligere folkeskole, Klinteskolen, for en enkelt krone, og det betyder, at de ikke kan låne i bygningerne.

Derfor satser de på såkaldt crowd-funding, hvor lokale beboere, sponsorer eller kautionister skal hjælpe, ligesom de kan udføre forskelligt praktisk arbejde frivilligt.

Håbet er, at potentielle bidragydere kan se en skoles betydning for at bevare og udvikle lokalsamfundet med Brugsens overlevelse og stigende huspriser.

Blandt andet er der ikke noget køkken på skolen, der er en af de større udgiftsposter, oplyser Mogens Godballe, som er en af initiativtagerne.

Skolen holdt åbent hus lørdag for at vise sig frem for lokale beboere og andre aktører.

Samtidig overrakte Nordfyns Kommune officielt skolen til de nye ejere.

- Vi vil også gerne vise, at vi faktisk mener det her - og tror 100% på det, siger Mogens Godballe.

Borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen, glæder sig over, at der kommer liv i skolen igen, men han påpeger dog, at der skal komme elever fra et større område end det hidtidige skoledistrikt.

Der er simpelthen ikke elever nok i det gamle distrikt.

- Det var jo derfor vi i sin tid lukkede skolen, siger han.