I det fynske folks tjeneste

Nyt eventyr: H.C. Andersen - nu som Airport

Mere end 100 år efter sin død genopstår digteren i Beldringe. Odense Lufthavn skifter navn til H.C. Andersen Airport.

Paris har Charles de Gaulle Aéroport, New York har John F. Kennedy International Airport og Rom har Leonardo da Vinci Aeroporti. Alle tre opkaldt efter personligheder, der hver især har sat et kæmpe hisorisk aftryk.

Nu vil Odense også være med.

Derfor blev Odense Lufthavn i dag skrottet til fordel for det nye, og noget mere internationale H.C. Andersen Airport.

- Vi har i dag vedtaget en ny vækststrategi for Odense Lufthavn, som skal sikre, at lufthavnen skifter gear og for alvor bliver en markant spiller på markedet. Med 1,3 millioner mennesker indenfor halvanden times kørsel i bil, er kundegrundlaget på plads, og med vores nye vækststrategi er vi klar til at erobre markedsandele, siger bestyrelsesformand Jørgen Clausen.

Fra asken til ilden

Det fynske lufthavns-eventyr var tæt på at lukke tilbage i 2010. Dengang var der fokus på at gøre lufthavnen til testcenter for ubemandede fly. Den mission lykkedes, og nu er H.C. Andersen Airport så klar til også at tiltrække rutefly og skabe bedre vilkår for turismen.

- Vi er godt klar over, at vi ikke realiserer de tre målsætninger ved at ændre lufthavnens navn til Hans Christian Andersen Airport. Det bliver et langt, sejt træk. Men ved at ændre navnet sender vi et meget tydeligt signal om, at lufthavnen nu er igennem sin krise og parat til at rette blikket ud i verden - og i den sammenhæng har Danmark intet bedre brand end H.C. Andersen, siger bestyrelsesformand Jørgen Clausen.

Det nye lufthavnsnavn kommer præcis samtidig med, at Fyn heftigt diskuterer hvordan H.C. Andersen som brand, kan gøre øen mere interessant for turister.

Her kommer navnene fra

Hans Christian Andersen: Digter og kunstner. Født i Odense i 1805 og død 70 år senere.

Charles de Gaulle: General under 2. Verdenskrig og præsident i Frankrig fra 1958-1969.

Leonardo da Vinci: Maler, billedhugger, arkitekt og opfinder. Levede i Italien fra 1452-1519.

John. F. Kennedy: USAs 35. præsident fra 1961-1963. Blev skudt og dræbt i 1963.