I det fynske folks tjeneste

Nyt turistkoncept: Millioner til bisoner og heste

To nordfynske virksomheder, Ditlevsdal Bisonfarm og Stald Sepi, modtager 1.3 millioner kroner til et nyt fælles projekt om hesteturisme.

Foto: Ole Holbech

Det er LAG MANK, den Lokale Aktions Gruppe for Middelfart, Assens, Nordfyn og Kerteminde, der har bevilget pengene til det nye projekt.

Stald Sepi og Ditlevsdal tilbyder fra 2018 såkaldte "all inklusive" pakker for hesteentusiaster. Pakkerne retter sig både mod elite- og hobbyniveau.

Stald Sepi står for nyetablerede træningsfaciliteter, og der etableres en riderute til Ditlevsdal Bisonfarm og det nærliggende rideområde ved Langesø.

Bålhytte og vildmarksbade

På Ditlevsdal bliver der etableret fire hytter med hver otte sengepladser, udekøkken i eksisterende bålhytte samt to vildmarksbade.

"Med Stald Sepsi rideinstruktion på internationalt niveau og Ditlevsdals BisonFarm tilbud af natur-, mad- og overnatningsoplevelser tilbydes der pakker til det komplette trænings- og rideophold," skriver LAG MANK i en pressemeddelelse.

- Vi ser store muligheder for synergiskabende effekter i sådanne samarbejdsprojekter, fortæller formand Carsten Petersen fra LAG MANK

- Begge virksomheder har hver deres kompetencer og afprøvede koncepter at byde ind med, og med samarbejdet bliver der nu etableret turismepakker, som ikke ses andre steder i landet, siger han.

Mere fokus på erhvervsindsatser

På seneste møde i LAG MANK blev det også lagt fast, at det fremover satses mere på erhvevsindsatser.

- Vi er i den heldige situation, at vi i de sidste par år er blevet begavet med gode friluftslivsprojekter, således vi allerede nu er tæt på at opfylde målene inden for friluftslivstemaet i vores udviklingsstrategi. Derfor har bestyrelsen valgt, at der fremadrettet skal være mere fokus vores erhvervsindsatser, siger Carsten Petersen.

Fakta om Stald Sepi og Ditlevsdal BisonFarm

Stald Sepi er en professionel trænings- og salgssstald for islandske heste drevet af Sys Pilegaard. Sys Pilegaard er international eliterytter med kunder, samarbejdspartnere og netværk i hele Europa, hvor hun siden virksomhedens oprettelse har rejst rundt som hestetræner.

Ditlevsdal BisonFarm er Europas største bisonfarm med 400 bisonokser, restauration, gårdbutik, turistinformation, der årligt gæstes af ca. 40.000 besøgende. På gården bliver der født cirka 120 nye kalve hvert år, hvoraf 70 okser slagtes til brug i restauranten og salg i gårdbutikken. Den store efterspørgsel på bisonkød har medført, at man i 2017 har etableret en besætning i Litauen, hvorfra der på sigt skal sælges bisonkød til det europæiske marked.

Kilde: LAG MANK