Nyt villakvarter på vej i populært område

Er du på jagt efter et sted, du kan bygge dit eget hus på Fyn, er der måske allerede til sommer en lang række nye byggegrunde klar i Morud.

Et stort, nyt boligområde med 44 byggegrunde til parcelhuse er på vej i Morud på Nordfyn. 

Nordfyns Kommune har godkendt et køb af større arealer, så den kan imødekomme den store efterspørgsel, der er på at købe byggegrunde i området.

- Med en beliggenhed på 15 minutters kørsel fra Odense er Morud vores vel nok mest populære bosætningsområde. Vi har længe måttet skuffe folk, som har henvendt sig med et ønske om at købe en byggegrund i Morud, siger Nordfyns borgmester, Morten Andersen (V). 

Borgmester Morten Andersen fortæller, at fynboerne kan købe nogle billigere byggegrunde, hvis de flytter til Nordfyn.  Ole Holbech

Arkæologiske undersøgelser

Ud over de 44 nye byggegrunde til bebyggelse vil der også være cirka 20 byggefelter til andre typer boliger end parcelhuse. 

Hvornår der kan bygges huse på grundene i Morud, er usikkert. Det afhænger af en arkæologisk forundersøgelse, som skal finde ud af, om der skal tages hensyn til eventuelle fund.

- Forundersøgelsen skal vise, om der er arkæologiske forhold, der skal tages højde for i det videre projekt. Undersøgelsen varer typisk en måneds tid, og bliver der fundet noget, skal der yderligere undersøgelser til. Går alt som planlagt, og gøres der ikke arkæologiske fund, vil byggemodningen kunne gå i gang i sommeren 2020, og byggeriet kan begyndes, så snart anlægsarbejderne er færdige, siger projektleder Morten Hoff Grønwald.

Her kommer byggegrundene til at være placeret. 
Her kommer byggegrundene til at være placeret. 
Foto: Nordfyns Kommune