I det fynske folks tjeneste

Otterups turistkontor reddet indtil videre

Beslutningen om at flytte Otterups turistkontor til Hasmark er blevet udskudt efter massiv lokal modstand

00:15

Demonstranter mod flytningen af turistkontoret torsdag i Otterup.

Beslutningen om at flytte Nordfyns turistkontor fra Otterup til Hasmark blev i aftes udskudt efter massive lokale protester.

- Jeg blev overrasket over, at der var så stor modstand. Det handler ikke om at fjerne noget fra Otterup, tværtimod skal vi have flere til at komme til Otterup og bruge butikker og de øvrige tilbud i byen, siger Nordfyns borgmester Morten Andersen (V).

Derfor så han gerne kontoret flyttet til Hasmark, hvor der er flest turister. På den måde kan turisterne få den information, der kan trække dem til Otterup, hvor de allerede er - fremfor at turisterne først skal ind til turistkontoret i Otterup.  

En større gruppe borgere i Otterup protesterede over forslaget om at flytte byens turistkontor. De frygter, at en flytning vil betyde, at turisterne ikke handler i Otterup, og måske overhovedet ikke når at opdage byen. En del af problemet er bare, at turistkontoret i Otterup ifølge borgmesteren ikke bliver brugt nok.  

- Hasmark er rent ud sagt der, de fleste turister er. Turistkontoret i Otterup har haft 1500-1600 besøgende på et år, og det er altså ret lidt, fortæller han.  

Beslutningen om turistkontorets fremtid træffes på et byrådsmøde den 10. maj.

- Nu giver det lige 10-11 dages tid, så vi kan få fundet en løsning, der kan samle større opbakning, lyder det fra borgmesteren.