I det fynske folks tjeneste

Pædofilidømt boede hos dagplejer-kæreste

En mand, som er dømt for at have misbrugt sin femårige søn og to piger seksuelt, har i et halvt år haft sin gang hos en af Nordfyns Kommunes dagplejere.

02:17

1 af 2

Psykolog: forældre bør involveres

Den dømte, som er kæreste med dagplejeren, har i løbet af det halve år boet hos hende i perioder og har været i hjemmet, mens børnene blev passet, oplyser dagplejeren. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Kommunen vurderer ikke, at børnene har lidt overlast, og mener man derfor ikke, at der er lovgrundlag for at informere forældrene til de børn, som blev passet hos dagplejeren.

Det er Kuno Sørensen, psykolog hos Red Barnet, dog ikke enig i.  Han mener at der kan være en risiko for overgreb, og at forældrene derfor bør involveres i sagen.  Det samme mener formand for forældrebestyrelsen for Nordfyns Kommunes dagplejere, Kaspar Faaborg også.

Dagplejer stopper

Normalt indhenter kommunen straffeattester på personer, der har bopæl i dagplejehjem, men i det konkrete tilfælde har manden ikke haft sin folkeregisteradresse hos dagplejeren.

Efter et møde hos kommunen har dagplejeren måtte opgive sit arbejde.
Selv siger dagplejeren  til avisen, at hun opfatter sin kæreste som en mand, der er blevet uskyldig dømt. 

- Det har aldrig været et problem, at han har været her, mens børnene var her, for han har aldrig været interesseret i dem, siger dagplejeren til avisen.