I det fynske folks tjeneste

Partier på Nordfyn vil stramme miljøregler

En meget omtalt landbrugsudvidelse på Nordfyn får nu lokale politikere fra tre partier til at kræve en stramning af kommunens miljøkrav overfor landbruget.

De tre partier vil strame miljøreglerne.

Det er sagen om en udvidelse af en kalvebedrift i Gerskov tæt ved Odense Fjord, der nu får en række politikere til at kræve strammere miljøregler i Nordfyns Kommune.

På et kommunalbestyrelsesmøde i går gav et flertal landmanden tilladelse til udvidelsen trods en række protester fra lokale borgere, der frygter for miljøet i Odense Fjord. Landmanden lever dog op til de krav, som politikerne vedtog i maj sidste år, og det viser simpelthen at kravene ikke er stramme nok, mener SF.

De vil derfor have miljøreglerne strammet.

Faktisk troede både SF og Nordfynslisten at de vedtagne regler var stramme nok - i maj sidste år gik de to partier nemlig sammen med De Radikale og Socialdemokraterne om at opsætte en række betingelser for landbrugsudvidelser - betingelser, som borgmester Bent Dyssemark og Venstre var stærkt imod.

Men med tanke på EU's krav om at begrænse udledningen af kvælstof til fjorden er SF, Nordfynslisten og De Radikale nu klar på at stramme yderligere i en fart.

Flertallet er dog ikke på plads, for Socialdemokraterne vil nemlig ikke ændre reglerne før tidligst til december, hvor Miljøministeriet har offentliggjort en særlig "naturplan".