Politi afslører fyrværkeri-fabrik på Nordfyn

Natten til tirsdag afslørede Fyns Politi en ulovlig fyrværkeri-fabrik i Krogsbølle på Nordfyn. Fundet ledte politiet på sporet af endnu en ulovlig fyrværkeri-produktion i Tureby på Sjælland.

Fyns Politi gennemførte natten til mandag sammen med Københavns Politi en ransagning på en ejendom i Krogbølle ved Otterup. Her afslørede ransagningen, at der foregik masseproduktion af fyrværkeri på adressen.

Hærens ammunitionsrydningstjeneste EOD blev tilkaldt for at vurdere farligheden af krudt, kemikalier og lignende.

To dage efter gennemførte politiet endnu en ransagning af ejendommen i Krogsbølle for at undersøge en garage, der var mistænkt for at have været brugt i produktionen.

Politiet har indtil fredag holdt aktionen hemmelig af hensyn til den videre efterforskning.

Ransagningerne i Krogsbølle ledte politiet på sporet af ejendommen i Tureby på Sjælland, hvor man torsdag fandt en produktionshal til fremstilling af ulovligt fyrværkeri.

I sagen fra Tureby skal en dommer fredag eftermiddag afgøre, om tre mænd skal varetægtsfængsles efter fund af det ulovlige fyrværkeri.

Det er endnu ikke oplyst, hvordan de tre mænd på 22, 28 og 29 år forholder sig til sigtelsen.

Om de anholdte gerningsmænd kan det oplyses, at der er tale om tre mænd i alderen 22, 28 og 29 år. Alle er danske statsborgere.

I følge politiet har de tre personer ikke nogen uddannelse som fyrværkere, og Københavns Politi fraråder derfor, at personer, der enten har fået, fundet eller købt fyrværkeri herfra, straks kontakter det lokale politi med henblik på at få det afleveret og destrueret.