Politiker: 3F på Nordfyn bruger bølle- og mafiametoder

Den Konservative viceborgmester og formand for teknik- og miljøudvalget i Nordfyns Kommune, Franz Rohde, har set sig godt og grundigt gal på fagforeningen 3F, som han mener bruger kommunens arbejdsklausuler til at presse lokale virksomheder til at indgå overenskomst.

I følge Franz Rohde skriver 3F til virksomheder, der har fået opgaver for kommunen og gør dem opmærksom på, at kommunen har vedtaget arbejdsklausuler, der pålægger virksomhederne visse krav til løn- og arbejdsforhold for deres medarbejdere.

Samtidig henviser de virksomhederne til at tegne overenskomst med 3F.

Cirka ti dage senere kommer der et konfliktvarsel med trusler om landsdækkende blokade og andet, hvis ikke virksomhederne indgår overenskomst med 3F, skriver Franz Rohde i en pressemeddelelse.

- Hvis ikke 3F stopper deres ageren, vil jeg arbejde for, at vi drager konsekvensen og dropper arbejdsklausulerne i Nordfyns Kommune, skriver Franz Rohde.

Hvis ikke 3F stopper deres ageren, vil jeg arbejde for, at vi drager konsekvensen og dropper arbejdsklausulerne i Nordfyns Kommune

Han peger på, at det ikke indgår i arbejdsklausulerne, at virksomheder med opgaver for kommunen skal have overenskomst - hverken med 3F eller andre.

Han forstår ikke, at den lokale 3F-afdeling generer lokale virksomheder, der i hans øjne intet har gjort.

Og han frygter, det kan medføre, at lokale virksomheder ikke byder på opgaver for kommunen, fordi de ikke vil i konflikt med 3F.

Han stemte selv for arbejdsklausulerne i sin tid og ærgrer sig over, hvis det bliver nødvendigt at afskaffe dem, da de egentlig skulle sikre, at virksomhederne byder på kommunale opgaver ud fra samme standard.

- Men der er ikke noget at sige til, hvis virksomheder frygter den slags bølle- og mafiametoder, 3F bruger, skriver han.

der er ikke noget at sige til, hvis virksomheder frygter den slags bølle- og mafiametoder, 3F bruger

- Vi politikere kan ikke se bort fra dette misbrug og er tvunget til at reagere.

Franz Rohde mener, arbejdsklausulerne skal afskaffes hurtigt, medmindre 3F beklager deres ageren.