I det fynske folks tjeneste

Politiker: Lindø lukker ikke før tid

Formanden for Folketingets forsvarsudvalg tror ikke, at forsvaret vil løbe fra en aftale om, at Lindø-værftet skal bygge i alt fregatter.

Dermed synes der stadig at være arbejde på Lindø frem til 2012.Formanden for forsvarsudvalget, Hans Christian Thoning (V), var onsdag til møde med den nye forsvarschef, Knud Bartels.

Her diskuterede de to den massive spareplan, som forsvaret står overfor, der kan betyde, at allerede planlagte projekter bliver droppet.

Det skal gennemføres

Men selvom parterne ikke kom nærmere ind på byggeriet af en fregat på Lindø, er det Hans Christian Thonings indtryk, at forsvaret også vil lade værftet bygge den tredje og allerede bestilte fregat. De to første fregatter er allerede bygget færdige.
- Man har tidligere sagt, at der skal laves tre fregatter på Lindø, og der er intet af det, der er linet op, der som udgangspunkt ikke skal gennemføres, siger Hans Christian Thoning til TV 2/FYN.

Kilder har ellers fortalt DR, at forsvaret muligvis ville afbestille den tredje fregat. Det vil betyde, at Lindø-værftet vil lukke før 2012, hvor værftet med sikkerhed drejer nøglen om. Men Hans Christian Thoning tror ikke, at forsvaret løber fra aftalen.
- Forsvaret skal nok nå i land med det, de skal nå i land med, siger han.