I det fynske folks tjeneste

Rådyrs skæbne uopklaret

Dødsårsagen - for rådyret der i maj blev fundet død viklet ind i et hegn på Nordfyn - bliver aldrig opklaret. En undersøgelse af det skamferede dyr, kan ikke fastslå dødsårsagen og hvornår rådyret døde.

Dødsårsagen for rådyret, der blev fundet i et hegn på Nordfyn, bliver aldrig opklaret

Resterne af rådyret har været til grundige undersøgelser på veterinærinstitutttet i Århus.

- Vores undersøgelser har været besværliggjort af, at 70 procent af dyret mangler, blandt andet alle de indre organer, siger Anne Sofie Hammer.

Ingen kamp

Dyret blev fundet i starten af maj i skoven Skåstrup Frihed på Nordfyn. Skoven er ejet af restauratør Palle Skov Jensen og i første omgang tydede fundet på, at dyret var blevet fanget i et opsat hegn og havde lidt en pinefuld død.

Men en skovfogeds undersøgelser på stedet tydede senere på, at dyret var blevet anbragt i hegnet efter sin død.

- Det er ikke muligt at afgøre om dyret er sat op i hegnet eller om det er akut dødt i hegnet af chok, fortæller Anne Sofie Hammer.

Undersøgelsen kan dog fastslå, at dyret ikke har kæmpet eller hængt i hegnet i særlig lang tid. Men patologen har heller ikke fundet nogle tegn på, at bukken er blevet anbragt i hegnet.

Undersøgelserne af dyret er nu afsluttet, og dermed tyder intet på, at bukkens skæbne nogensinde vil blive opklaret til bunds.