I det fynske folks tjeneste

Rækkehusbrand påsat

Politiets teknikere tror, at en brand i et rækkehus på Løkkehøj i Søndersø kan være påsat.

01:10

Dette hus på Løkkehøj i Søndersø brændte natten til lørdag. Politiet tror, branden er påsat.

Rækkehuset er stærkt beskadiget efter nattens brand.

Den 80-årige beboer var heldigvis ikke hjemme under branden.

Varmen fra branden har smeltet tagrenden.

Der er stort set ikke andet tilbage i huset end de bare vægge.

1 af 6

Klokken halv et, natten til lørdag får politiet en opringning fra en nabo på Løkkehøj, der fortæller politiet, at hun kan høre lyde fra huset ved siden af.

Huset er tomt, og den 80-årige kvindelige beboer er bortrejst, så derfor kontakter naboen politiet, da det lyder som om skuffer åbnes og lukkes inde i huset.

- Vi kører derop i den tro, at der er tale om et indbrud, men da vi kommer til stedet, er huset så røgfyldt, at vi ikke kan komme ind, og vi kalder brandvæsnet, fortæller vagtchef Kim Munksgaard, Fyns Politi.

Røgen har lagt sig

Ifølge vagtchefen er huset stærkt røgskadet og medtaget efter nattens brand, som virker mistænkelig. Husets hoveddør stod nemlig åben, da politiet ankom til stedet.

- Vi har haft vores teknikere deroppe her lørdag formiddag, efter at røgen har lagt sig så at sige, og vi arbejder ud fra teorien om, at branden er påsat. Arnestedet for branden er ved en lænestol, og der er ingen elektriske apparater i nærheden, der kunne have antændt branden, så det tyder på, at den er påsat, siger Kim Munksgaard.

Politiets teknikere skal undersøge huset nærmere på mandag.