I det fynske folks tjeneste

Rocker-ægteskab stopper politisk karriere for kontroversiel blogger

Den omstridte blogger Malene Staal er blevet vraget som kandidat for Nye Borgerlige i Nordfyns Kommune, fordi hendes mand er Bandidos-rocker.

Den kontroversielle nordfynske blogger Malene Staal er blevet droppet af Nye Borgerlige som kandidat til kommunalvalget til november. Foto: TV2 Østjylland

Den kontroversielle nordfynske blogger Malene Staal er blevet droppet af Nye Borgerlige som kandidat til kommunalvalget til november.

Årsagen er, at hendes mand er rocker. Det skriver Ekstra Bladet.

Et parti i Danmark er ikke en skid bedre end en rockergruppering

Malene Staal, blogger

- Min sympati for Pernille Vermund og Nye Borgerlige er væk. Jeg blev kontaktet af Nye Borgerlige og bedt om at stille op. Men så fik jeg besked om, at jeg ikke kunne blive opstillet alligevel, fordi min mand er rocker. Hele min illusion brast. De stigmatiserer og diskriminerer mig, fordi min mand er rocker, siger hun til Ekstra Bladet.

På Facebook udtrykker Malene Staal sin harme over, at Nye Borgerlige mener, at det at være politiker er uforeneligt med at have en rocker som husbond.

- Kan du ikke forstå, hvis der er nogle, som er bange for Bandidos og HA?

- Jeg er jo ikke rocker. Alle dem, som følger mig på Facebook, ved, hvor lidt fidus jeg har til rockere. Jeg er sammen med Steffen. Hvad han er i sin fritid, eller når han ikke er hjemme, det oplever vi ikke, siger Malene Staal til Ekstra Bladet.

- Et parti i Danmark er ikke en skid bedre end en rockergruppering. Fordi de er også styret. Der er også nogle, der bestemmer, hvad de skal gøre. Sådan er det også i partiet. Så bliver man bare en fucking hånddukke. Jeg var blåøjet. De siger alle de rigtige ting, men hold kæft nogle kujoner. De er moralske og fordømmende, siger hun videre til avisen.

Sigtet for at bryde navneforbud

Malene Staal er ikke bange for at tage bladet fra munden, og blandt andet derfor har Fyns Politi valgt at rejse en sag mod bloggeren, der på Facebook har offentliggjort navnet på en pædofilimistænkt mand.

Det er nemlig forbudt for privatpersoner at bryde et navneforbud i retssager, men det sker i stigende omfang på sociale medier, hvor danskerne med et klik deler opfordringer til selvtægt og navne på sigtede i kriminalsager samt pårørende. 

Læs også Fynsk blogger sigtet: Lagde navn og billede af pædofilisigtet på nettet

Bortført fra børnehave

Sagen, der bragte bloggeren Malene Staals blod i kog, fandt sted tilbage i juni, hvor en fireårig pige blev fjernet fra en børnehave i Aarhus. En 33-årig mand sidder stadig varetægtsfængslet og er sigtet for sexovergreb.

Men det navneforbud, som pressen efterlevede og det faktum, at manden ikke endnu var dømt, gjorde ikke indtryk på Malene Staal.

- Først gjorde det mig simpelthen så ked af det. Virkelig ked af det. Jeg har selv en datter på tre år og en datter på fem år. Det gjorde mig ked af det og vred, siger Malene Staal til TV2 Østjylland.