I det fynske folks tjeneste

Røgdykkere bevares i Søndersø

Beredskabskommissionen i Nordfyns Kommune har på et møde torsdag besluttet at indstille, at røgdykker-beredskabet i Søndersø opretholdes.

Beredskabskommissionen i Nordfyns Kommune har på et møde torsdag besluttet at indstille at røgdykker-beredskabet i Søndersø opretholdes.

Nordfyns Kommune havde ellers overvejet af skære ned på bemandingen på brandstationen i Søndersø, så der der ikke længere ville være røgdykkere.

Der ville dog i følge forslaget fortsat være fuld bemanding i Bogense og Otterup.

Brandslukningen i Nordfyns Kommune fra 1. januar 2012 har været i udbud. Og Falck er der eneste firma, der har budt på brandslukning.

Usikkerhed i Søndersø

Det viser sig nu, at merudgiften i Falcks tilbud for at bevare et såkaldt 1+5 beredskab med røgdykkere i Søndersø kun er 34.000 kroner om året.

Beredskabskommissionen i Nordfyns Kommune drøftede Falcks tilbud på et møde torsdag, og besluttede at indstille til kommunalbestyrelsen, at røgdykker-beredskabet i Søndersø opretholdes.

- Vi mener fortsat, at det ville være forsvarligt med den lavere bemanding, som flere andre kommuner også har. Men vi har lyttet til den usikkerhed, der har været, hvis røgdykker-beredskabet i Søndersø forsvandt, siger borgmester og formand for beredskabskommissionen Morten Andersen, Venstre.

Røgdykkere koster 34.174 kroner

Falcks tilbud lyder på 6.249.112 kroner for at opretholde det nuværende beredskab i Bogense og Otterup, samt en reduceret bemanding i Søndersø

Bemandingen i Søndersø skulle i det oprindelige forslag skæres ned fra en 1+7 bemanding til 1+3 bemanding. Det vil sige en holdleder og et
brandmandskab på 3 personer. Det ville betyde en nedlæggelse af røgdykkerne.

Men Falck tilbyder at opretholde røgdykkerne med en bemanding på 1+5 for en ekstra udgift på 34.174 kroner. om året.

Aftalen med Falck løber i fire år fra 1. januar 2012.

Kommunalbestyrelsen skal drøfte indstillingen 22. juni.