Sidste runde med el-biler

Lørdag blev der for sidste gang uddelt nøgler til el-biler på Nordfyn. Selvom om salget af elbiler går sløjt, mener borgmesteren, at forsøget er en succes.

Anette Lykke Jensen var en af de ti, der lørdag fik overrakt en nøgle til en elbil.

- Jeg synes, at det er rigtig spændende at få lov til at prøve den. Det er jo en helt anden bil end den, jeg er vant til, siger hun.

Anette Lykke Jensen er med i et forsøg, der efter to år nu er ved at være slut. Det betyder, at 70 familier i Nordfyns Kommune gennem de sidste to år har prøvekørt elbiler.

- Hvis man måler det på tilfredsheden hos dem, der har været med som testfamilier, så er det gået rigtig godt, siger borgmester i Nordfyns Kommune, Morten Andersen (V).

Elbiler har endnu ikke slået igennem på det danske marked. I 2012 blev der således kun solgt 113 elbiler til private kunder.

Fredag meldte energiselskabet DONG Energy ud, at det ikke vil poste flere penge i firmaet Better Place, der et elbilprojekt.

Men selvom el-drevne biler altså ikke har fået et gennembrud endnu, så mener Morten Andersen stadig, at forsøget har været en succes.

- Der er i høj grad grund til at bakke sådanne tiltag op. Netop for at teste elbiler, så man kan finde de fejl og mangler, de har, sådan at det på sigt kan blive fremtidens transportmiddel, siger han.

Anette Lykke Jensen er da afviser da heller ikke, at hendes næste bil kan være en elbil.

- Nu må jeg jo se, om den kan indfri de forventninger, vi har. Men hvis det er tilfældet, så tro jeg afgjort, at det er en mulighed, siger hun.