Slog hjemmerøver med grensaks

En handicappet mand forsøgte at forsvare sig mod to tyve, der var brudt ind i hans rækkehus i Bøgeparken i Otterup. Han slog den ene tyv med en grensaks.

Allan Lykke Jensen fik ubudne gæster i sit hjem i Otterup natten til torsdag. Omkring klokken fire vågner Allan ved, at et stuevindue bliver smadret.

- Han hører vinduet smadre, og da han kommer ind i stuen, kan han se, at der står to mand og roder med hans fjernsyn. De har smadret vinduet med en knækket rive, som de truer manden med, siger vagtchef Thomas Bentsen, Fyns Politi.

Det lader Allan Lykke Jensen sig imidlertid ikke skræmme af, og han sætter sig til modværge, da han ser en mand stå i sin stue.

- I ren og skær raseri eller frustration gik jeg ud og hentede den her, (grensaks, red.) og så kom ham den anden, og så klappede jeg ham en på siden af hovedet med den. Og så kom vi op at toppes lidt, siger Allan Lykke Jensen.

Men Allan havde ikke kræfter nok til at pacificere tyven, for han bliver bugseret ind på i sit soveværelse.

Her holder den ene tyv døren lukket, mens den anden tager fjernsynet, som de tager med sig i en cykeltrailer.

Hvem er Michael

Signalementet af de to indbrudstyve er sparsomt, men manden beskriver dem begge som danske mænd.

Den ene er ca. 175 cm høj og spinkel til almindelig af bygning.

Den anden beskrives som 180 - 185 cm høj og kraftig af bygning.

- Den ene kaldte den anden for Michael flere gange, så hvis nogen i lokalområdet kender en, der passer på beskrivelsen og som hedder Michael, hører vi meget gerne fra dem. Det er temmelig alvorligt, for det er jo et indbrud, der udvikler sig til hjemmerøveri siger Thomas Bentsen.