Socialdemokrat ramt af hærværk: - Det er ikke en rar følelse

Den socialdemokratiske kandidat ved kommunalvalget i Nordfyns Kommune, Jane Lydia Gulbæk, håber på, at videoovervågning kan afsløre gerningsmænd.

- Det er ydmygende og man bliver bange.

Sådan siger den socialdemokratiske kandidat ved kommunalvalget på Nordfyn, Jane Lydia Gulbæk.

Hun er ikke kun overrasket over, at adskillige af hendes valgplakater har været udsat for hærværk. Jane Lydia Gulbæk er forskrækket.

- Det er en personlig hetz, og det gør mig lidt bekymret. Det er ikke en rar følelse. Jeg har en teenagedatter, siger hun til TV 2 Fyn søndag eftermiddag.

Lørdag middag blev det tilladt, at hænge valgplakater op. Det var samtidig startskuddet til kommunal- og regionsrådvalget, som foregår den 16. november.

Ifølge Jane Lydia Gulbæk har hun været påpasselig med, at hænge sine valgplakater op efter de udstukne regler fra Indenrigsministeriet.

Hun mener derfor ikke, at hærværket kan være en reaktion på eller irritation over hendes ophængning, der kan være årsagen.

De plakater, det er gået ud over, var ophængt på strækningen fra Søndersøskolen og hen til superbrugsen i Søndersø.

- Der har været en strækning, som de har taget. Og det er kun mine valgplakater, der er udøvet hærværk imod, konstaterer Jane Lydia Gulbæk.

Man har virkelig gjort sig umage så man ikke skal kunne se mit navn på plakaterne, siger Jane Lydia Gulbæk.
Man har virkelig gjort sig umage så man ikke skal kunne se mit navn på plakaterne, siger Jane Lydia Gulbæk.
Foto: Jane Lydia Gulbæk

Håber på videoovervågning

De ødelagte plakater er pillet ned, og er lige til at smide på genbrugspladsen. Men Jane Lydia Gulbæk har taget billeder af hærværket, og hun håber, at hun kan finde gerningsmanden/-mændene på videoovervågningsbilleder fra strækningen.

Således har hun en aftale med Rema 1000, som har kameraer der peger ud over parkeringspladsen. De optagelser vil hun få at se mandag.

- Jeg er spændt på, hvad de viser.

Jane Lydia Gulbæk sidder ikke i byrådet, men har tidligere stillet op til byrådet. Det var i 2017, og her stillede hun op for Dansk Folkeparti.

Hærværket er meldt til Fyns Politi søndag formiddag.

164978-a2336203.jpeg
164978-a2336203.jpeg
a
Socialdemokratiet
Jane Lydia Gulbæk
Født 7/1/1978 - Enlig - 1 barn - 5471 Søndersø
Nuværende stilling: Kundeservice medarbejder