Spøgelses-sygehus er en skamplet på Bogense

Da Bogense sygehus lukkede i 2002 var planerne store, der blev snakket om luksuslejligheder og et eventuelt et badehotel, men her 12 år efter står bygningerne forladt og forsømte tilbage.

Faldefærdigt spøgelseshus

3004 Sygehus1

Bogense er lidt af et skræmme-eksempel for de fynske byer, der nu får lukket sygehuse. For byens sygehus er bare blevet mere og mere hærget siden lukningen i 2002.

- I de sidste 12 år har det været en legeplads for unge mennesker i byen, og de har altså smadret temmelig meget, så det bliver sådan et spøgelsessted, siger Palle Petersen, der er nabo til sygehuset i Bogense til TV 2/Fyn.

Siden sygehuset lukkede i 2002, har det stået gabende tomt, og med tiden har hærværk og naturen gjort at de gamle bygninger er blevet en skamplet for Bogense.

- Vi kalder os en turistby, og vi skal leve af turismen her - og så er det første folk får øje på langs vandet sådan nogle faldefærdige bygninger. Det er utroligt, siger Kim Johansen, der sidder i byrådet for Socialdemokraterne i Nordfyns Kommune.

Finanskrisen har kradset

Størstedelen af bygninger ejes idag af ejendomsselskabet, Dan Mark Ejendomme A/S - og ifølge dem, har der simpelthen ikke været tilstrækkeligt med investorer til at få gjort noget ved de gamle bygninger.

- Problemet har jo været, at vi befinder os i en økonomisk krise. Og det gør vi også på Nordfyn, og det har ikke været muligt at finde en løsning, som var rentabel for sygehuset, siger Michael Willaume, som er direktør i Dan Mark Ejendomme A/S.

I følge Kim Johansen er kommunen er indstillet på at indgå et samarbejde med ejerne, for at få løst problemet hurtigst muligt.

Lukket på stribe

3004 Sygehus3

For femten år siden var der ti sygehuse på Fyn. Tre har fået reduceret funktionerne, mens andre helt er lukket. Assens lukkede i 1999, Bogense i 2002, Faaborg i 2011 og i 2021 er det helt slut i Ringe.