Større gårdbrand under kontrol

Søndag formiddag er der udbrudt brand i en trelænget gård i Søndersø. Fyns Politi opfordrer nysgerrige til at holde sig væk.

Der er ved middagstid søndag udbrudt brand i en større trelænget gård på Maderupvej i Søndersø.

Fyns Politi modtog anmeldelsen om branden klokken 11.26 og kunne ved ankomst på stedet kort efter konstatere, at dele af gården var brændt ned. 

Det fortæller Lars Thede, der er vagtchef ved Fyns Politi.

- Der er voldsomme skader på hele gården, og den ser umiddelbart ud til at være nedbrændt, ud fra de billeder vi kan se, siger han.

Madlavning startede brand

Ifølge vagtchefen opstod branden, da nogle personer på gården var i gang med at lave mad. Herefter spredte ilden sig hurtigt til resten af den gamle landejendom. 

- Det får fat i en længe på førstesalen, og så tager det fart. Ved siden af hovedbygningen er der også en lade, hvor der ligger halm, og det nåede også at blive antændt, fortæller Lars Thede. 

Ifølge Fyns Politi skulle der være styr på flammerne, men de forventer, at slukningsarbejdet vil stå på et par timer endnu. I løbet af eftermiddagen vil det give en del trafik til og fra gården af tankbiler, som kører med vand til slukningen af branden. 

- Derfor vil vi gerne fastholde indstillingen med, at folk holder sig væk, så redningskøretøjerne kan komme til, siger Lars Thede.

Ingen mennesker eller dyr er kommet til skade i forbindelse med branden.