Stor stemmelyst om kommunenavn

Knap 500 nordfynboer har allerede stemt på, hvad den nye storkommune på Nordfyn skal hedde fra nytår. Meningsmåling viser snævert flertal for Nordfyns Kommune.

Bogense Kommune eller Nordfyns Kommune? Det er det store spørgsmål blandt borgerne i de tre nordfynske kommuner inden folkeafstemningen om navnet på den nye storkommune onsdag.

Næsten 500 nordfynboer havde sat deres kryds, da fristen for at stemme pr. brev til det nordfynske navnevalg udløb mandag eftermiddag. Det er næsten en fjerdedel flere brevstemmer end ved kommunevalget i november sidste år.

Ifølge den lokale borgerliste Nordfynslisten er navnet på samlingskommunen fra 1. januar 2007 stort set givet, inden vælgerne valfarter til valgurnerne i Bogense, Søndersø og Otterup.

- Jeg bliver meget overrasket, hvis navnet ikke bliver Nordfyns Kommune. Bogense har profileret sig selv som magnet hele tiden, og det har vi svært ved at acceptere i Otterup og Søndersø. Og der er en vis frygt for, at Bogense vil få hele udbyttet af det nye samarbejde, siger Arne Erlund fra Nordfynslisten.