Stort prishop i fynsk sommerhuskommune

Prisen på sommerhusene på Nordfyn er i løbet af det seneste år steget med 12 procent i gennemsnit. Forklaringen er simpel, siger ejendomsmægler.

Nye tal fra Boligsiden og Home viser, at sommerhusene er blevet dyrere i to ud af tre af landets sommerhuskommuner. 

I Nordfyns Kommune er priserne steget med 12 procent på et år, og det er der en simpel forklaring på.  

- Der er stor efterspørgsel, og det er med til at gøre, at priserne bevæger sig opad, siger den nordfynske ejendomsmægler Henrik Christoffersen fra Home til TV 2/Fyn.

Historisk lav rente

Nordfyns Kommune er topscorer, når det gælder fynske kommuner.  Langelands Kommune snupper andenpladsen. Her er priserne steget med otte procent.

Der er flere forklaringer på fremgangen i salget og priserne.

- Flere penge på lommen, den historisk lave rente og gode friværdier i vores helårshuse og lejligheder skaber medvinden til sommerhusene, siger Michael Dalsager, der er kommunikationskonsulent i Home.

To typer sommerhuse hitter

På Nordfyn er det især to typer sommerhuse, der er efterspørgsel på. Det drejer sig om de billigste sommerhuse til omkring en million kroner samt de dyre huse i første række ved vandet.

- Der er en helt klar tendens til beliggenheden eller bare det at få et sommerhus, siger Henrik Christoffersen. 

På landsplan er salgspriserne steget med fire procent på et år. Helsingør Kommune er topscorer på landsplan og har i løbet af det seneste år oplevet en stigning på 32 procent.