I det fynske folks tjeneste

Stort VM-cykelløb til Fyn

Den internationale cykleunion har tildelt VM i cyklecross til Danmark. Verdens bedste crossryttere kommer til Bogense i 2019.

Sådan så det ud, da Belgien afholdt VM i cyklecross i 2016. Foto: Asger Ladefoged / Scanpix

Den internationale cykleunion, UCI, har tildelt VM i cyklecross i 2019 til Danmark, og det betyder, at verdens bedste crossryttere skal cykle om medaljer i Bogense på Nordfyn.

- Det er stort, at VM i cyklecross skal afvikles i Danmark i 2019. Vores talentfulde ryttere, som for eksempel fynske Simon Andreassen, der netop har vundet DM, får den flotteste hjemmebane, man kan tænke sig, siger Henrik Jess Jensen, der er formand for Danmarks Cykle Union, DCU.

DCU forsikrer, at man i samarbejde med Nordfyns Erhverv og Turisme og Sport Event Fyn vil arbejde stenhårdt på at udnytte muligheden for at eksponere lokalområdet.

Borgmester: Fyn er hotspot for cykelturisme

Morten Andersen, der er borgmester i Nordfyns Kommune, glæder sig over, at Bogense har fået VM i cyklecross til byen.

- I Nordfyns Kommune har vi sat en intensiv satsning på events i søen, og vi glæder os over, at vi især lykkes med at tiltrække events inden for cykelsporten. Det ligger rigtig fint i tråd med den generelle satsning på Fyn som hotspot for cykelturisme, og vi arbejder på at skabe en lang række synergier mellem turismeindsatserne og eventindsatsen, siger Morten Andersen.

02:41

Borgmester Morten Andersen om værtsskabet af VM i cyklecross i Bogense.

Luk video

Det er langt fra det første internationale mesterskab, der kommer til Fyn. Øen har været vært for VM i starbåd, Denmark Open i badminton og VM i triatlon flere gange.

Her er bedste danske bud på medalje

VM i cyklecross kommer til at foregå 2. og 3. februar 2019. Det forventes, at op imod 250 atleter fra omkring 25 lande vil deltage i mesterskabet. 300 medier fra hele verden vil dække begivenheden. I fjernsynet forventes op imod 50 millioner seere at følge med, primært fra lande som Holland, Belgien, Frankrig, Schweiz, Luxemburg, Tjekkiet og Tyskland. Arrangørerne forventer mellem 7.000 og 10.000 tilskuere - en stor del fra udlandet. 

Simon Andreassen, der blev juniorverdensmester i 2015 og kåret som årets fund på Fyn samme år, er blandt de bedste bud på en dansk medaljetager. Han har netop vundet DM.

Cyklecross køres på veje, marker og stier og er blandt de mest prestigefyldte i UCI's portefølje og ligger lige under de olympiske discipliner på mountainbike, bane og landevej. I denne weekend afvikles årets VM i cyklecross i Luxembourg. 

Fyn har tidligere afviklet VM i cyklecross. Det skete i 1998 i Middelfart. 

00:26 Luk video