Succes med kørekurser for ældre

På Nordfyn har man gode erfaringer med at lære ældre at begå sig i trafikken. Så meget at man i dag modtog GF Forsikrings sikkerhedspris.

Hans Kristian Grøn er en af de ældre på Nordfyn, der har været med i Frit Oplysningsforbund Nordfyns trafiksikkerhedskursus.

- Jeg synes, at vi fik gennemgået alle de nye færdselstavler, der er kommet, og det er jo mange år siden, jeg har fået kørekort, så der er kommet nye færdselstavler frem, og jeg synes, det var helt rart at få det opfrisket, siger han.

I dag fik Frit Oplysningsforbund Nordfyn GF Forsikrings nationale trafiksikkerhedspris.

Blomster og en check på 18.000 kroner for det arbejde, de laver med at gøre de aældre bilister på Nordfyn mere sikre i trafikken.

- Det er jeg selvfølgelig glad for. Det er en god påskønnelse at få for et arbejde, jeg synes er vigtigt, siger Frit Oplysningsforbund Nordfyns formand Kaj Andersen.

Ældre kommer slemt til skade

Ældre er ikke involveret i flere ulykker end andre bilister. Men De ældre kommer typisk værre til skade en d andre trafikanter.

- Problemet er, at når man så endelig som ældre er endt i en ulykke, så kommer man mere alvorligt til skade. Og en alvorlig skade har jo ofte alvorlige konsekvenser som ældre. Man mister noget førlighed, og det giver store problemer fremover i livet, fortæller overlæge Lars Binderup Larsen fra ortopædkirurgisk afdeling på OUH og medlem af Havarikommissionen.

Når man bliver ældre, bliver det sværere at overskue for eksempel et vejkryds. Det en af de ting, de lærer på kurset.

Selv mener Hans Kristian Grøn ikke, han har problemer med at begå sig som bilist, men kurset vil han gerne anbefale til andre.

- Jeg vil meget gerne anbefale andre at tage det kursus her. Jeg synes, vi har fået meget ud af det; man får opfrisket de ting, man har, og man får også nogle nye ting ind, siger Hans Kristian Grøn.

Havarikommissionen anbefaler ældre, at de ældre skal have vejledning i at orientere sig i trafikken.