I det fynske folks tjeneste

Tabte tålmodigheden: Entreprenørfirma fyret

Nordfyns Kommune har valgt at fyre et entreprenørfirma efter store forsinkelser på et byggeri på den såkaldte Fionia-grund i Bogense.

00:26

Video: Ole Holbech

Det store boligprojekt på den tidligere Fionia-grund i hjertet af Bogense er flere gange blevet ramt af forsinkelser. Nu har Nordfyns Kommune fået nok og har opsagt kontrakten med entreprenørfirmaet, der stod for byggemodningen af grunden.

Grunden skal ifølge planerne omdannes til en ny bydel i Bogense.

Det er Søndersø Entreprenør og Vognmandsforretning, der var hyret som entreprenør på opgaven.

- Alle tidsfrister er skredet, og selv om der er udskrevet dagbøder, så kan kommunen her tre måneder senere konstatere, at opgaven endnu ikke er fuldført, skriver Nordfyns Kommune i en pressemeddelelse.

- Nordfyns Kommune har samtidig noteret sig, at der ikke længere er den nødvendige bemanding på byggepladsen og har derfor ikke tillid til, at entreprenøren kan løfte opgaven. Det får altså kommunen til at trække stikket til entreprenørfirmaet, lyder det.

Læs også Overtagelse af Fiona-grund på plads

Kommuens folk rydder op

Onsdag morgen gik kommunens folk selv i gang med at rydde den store grund, fortæller driftschef Louise Rasmussen fra Nordfyns Kommune.

En vejfest i området afvikles som planlagt fredag.

Kommunen har udelukkende betalt for det udførte arbejde, og da entreprenøren har stillet en garantisum for arbejdet, får opsigelsen af aftalen ikke økonomiske konsekvenser for kommunen. Til gengæld holder den oprindelige tidsplan ikke længere, oplyser Louise Rasmussen.

TV 2/Fyn har uden held forsøgt at få en kommentar fra direktør Peter Hansen fra Søndersø Entreprenør og Vognmandsforretning.