I det fynske folks tjeneste

Tæt på skolen: Elever finder narko for formue

Elever fra 3. klasse på Sletten Skole i Otterup fandt torsdag et større parti narko i et buskads nær Sletten Skole.

00:37

Video: Reza Sahraei

- Jeg er rystet, og jeg synes, at det er gement, lyder det fra skoleleder Hans Jørgen Larsen.

De 400 gram amfetamin blev fundet delvist nedgravet på et legeområde nær skolen. 

- Det er skræmmende, at nogen bruger børns skole og legeområder som narkodepot. Det hører ingen steder hjemme. Det var små børn, som fandt de store mængder narko, og børn er nysgerrige, så det kunne være endt katastrofalt, siger skoleleder på Sletten Skole, Hans Jørgen Larsen.

Eleverne afleverede straks posen med de 400 gram amfetamin til en lærer, som alarmerede politiet.

Episoden kommer kun to dage efter, at en hundepatrulje på skolens opfordring havde afsøgt skolen. Baggrunden var, at der i februar måned var gjort et fund af to mindre poser med hvidt pulver skjult på skolen. Poserne indeholdt henholdsvis heroin og amfetamin. Men ingen på skolen er mistænkt for at have noget med de 400 gram amfetamin at gøre.

Læs også Fire kilo narko: Seks fængslet i fynsk narkosag

- Skolen er åben til sen aften, da den også bliver brugt af fritidsbrugere. Det betyder, at enhver i princippet kan komme ind på skolen, selv om de ikke har et lovligt ærinde. Jeg føler mig overvist om, at ingen med tilknytning til Sletten Skole er indblandet, siger Hans Jørgen Larsen.

En af de elever, der fandt narkoen, havde været i nærkontakt med stoffet, og han blev med det samme sendt en tur på skadestuen. Men han havde ikke taget skade. 

Både elever og forældre blev efterfølgende orienteret om det skræmmende fund, og skolelederen opfordrer forældre til at tage en alvorlig snak med deres børn om, hvad de skal gøre, hvis de skulle finde poser med et ukendt indhold. 

På gadeplan kan de 400 gram amfetamin sælger for mellem 50.000 og 80.000 kroner.

01:13 Luk video