Seneste nyt

Få de seneste nyheder fra og om Fyn lige her.

Oversigt

Unge udviklingshæmmede mødtes til stort asfaltbal

Der var gang i den ved Nordfyns Ungdomscenter i Bogense tirsdag, da omkring 150 unge mennesker var mødt op til fest.

Anledningen var, at ungdomscenteret havde inviteret til asfaltbal, der i år blev afholdt for anden gang. Formålet med festivalen er at bringe unge udviklingshæmmede sammen

- Det kan være svært for denne målgruppe at etablere venskaber. Vi vil gerne hjælpe de unge udviklingshæmmede til ikke at være ensomme og hjælpe dem til at lære andre unge mennesker at kende, forklarer forstanderen på Nordfyns Ungdomscenter, Jeanette Kaysen.

- Det hele handler om at finde venner, og det er det, jeg som forstander og vores personalegruppe håber, at de finder, fortæller Jeanette Kaysen.
- Det hele handler om at finde venner, og det er det, jeg som forstander og vores personalegruppe håber, at de finder, fortæller Jeanette Kaysen.
Foto: Privatfoto

Og der er masser af ting, som de unge mennesker kan tage sig til på dagen.

- Man kan få pølser, popcorn og slush ice, der er en Orange Scene som på Roskilde, hvor man kan give et nummer, der er diskotek, hvor de selv kan vende plader, man kan blive malet i ansigtet og meget andet. Hele vores skolegård og vores have omdannes til en festival. Så hygger vi tre timer sammen og har det sjovt og rart.

De unge beboere på Nordfyns Ungdomscenter er allerede involveret i ugerne op til, når festivalen skal forberedes, og der for eksempel skal males skilte til parkeringspladserne. Og på dagen hjælper de til i de forskellige stande.

Jeanette Kaysen melder, at årets asfaltbal var en bragende succes:

- Det gik megagodt. Vi synes godt nok, at vejret drillede lidt. Det klarede dog hurtigt op, efter vi gik i gang klokken 11. Så var der bare unge mennesker overalt. Jeg tror, vi var 150 mennesker. Der er blevet hygget, grinet, danset og optrådt. Der var bare en god stemning og en summen af liv.