I det fynske folks tjeneste

Valgkamp forbudt på Nordfyn

Nordfyns kommune har indført "adgang forbudt" for folketingskandidater som for eksempel gerne vil uddele bolsjer på skolerne eller vise sig frem på plejehjemmene.

02:28

Nordfyns kommune har indført "adgang forbudt" for folketingskandidater som for eksempel gerne vil uddele bolsjer på skolerne eller vise sig frem på plejehjemmene.

1 af 2

Økonomiudvalget i Nordfyns kommune besluttede onsdag, at folketingskandidater under en valgkamp ikke uden videre må besøge en institution, skole, jobcenter eller lignende.

- Vi ønsker at holde valgkampen ude af vores institutioner, vi ønsker ikke, at vores institutioner bruges i de enkelte kandidaters valgkamp, siger borgmester Morten Andersen, Venstre.

Generer ansatte og borgere

Begrundelsen er, at et besøg af en folketingskandidat - med en oftest dertil hørende pressedækning - påvirker institutionen, de ansatte og borgere, som er til stede. Herudover vil et besøg oftest kræve forberedelse.

- Det vi ikke har brug for, er at et hav af politikere tre uger før en valgdato komme rendende og lover guld og grønne skove, siger borgmester Morten Andersen, Venstre.

Et flertal i økonomiudvalget besluttede derfor, at Nordfyns Kommune fremover som hovedregel ikke ønsker, at kommunens institutioner anvendes i forbindelse med en valgkamp.

Og hvis nogen alligevel insisterer, så skal de henvende sig direkte til borgmesteren eller kommunaldirektøren.

Fakta fra dagsorden

Folketingskandidaters besøg hos Nordfyns Kommunes institutioner

I forbindelse med det forestående folketingsvalg får Nordfyns Kommune henvendelser fra folketingskandidater, som ønsker at besøge en institution, skole, jobcenter eller lignende.

Formålet med et besøg kan være forskelligt, men fælles er at et besøg af en folketingskandidat, med en oftest dertil hørende pressedækning, påvirker institutionen/afdelingen og de borgere/ansatte, som er til stede. Herudover vil et besøg oftest kræve forberedelse m.v.


Beslutning
Nordfyns Kommune ønsker som hovedregel ikke, at kommunens institutioner anvendes i forbindelse med en valgkamp. Enhver henvendelse skal gå gennem Borgmester og Direktion.
Liberal Alliance ønsker ikke på det foreliggende grundlag retningslinier.