I det fynske folks tjeneste

VM i cyklecross: Forvent kludder i parkeringen

Bogenses borgere og weekendens gæster ved VM i cyklecross skal forvente parkeringskaos.

VM i cyklecross åbnes for alvor, når herre-junior sendes afsted klokken 11.00. Foto: David Stockman/Ritzau Scanpix/arkiv

Når der lørdag formiddag tages hul på VM i cyklecross vil intet i ellers rolige Bogense være normalt - specielt ikke trafikken og antallet af mennesker.

Der ventes et rykind i omegnen af 20.000 tilskuere - her iblandt kronprins Frederik - og de vil koncentrere sig om konkurrence-området ved Bogense Gl. Havn og Kyst Camping.

Og mens vejrguderne meget vel kan gøre strabadserne for deltagerne meget mudret, så skal man forvente, at der går kludder i trafikken, og ikke mindst parkeringen.

Det betyder, at at bogense-borgerne skal forvente biler parkeret alle mulige steder i både industrikvarteret ved Huggetvej og på byens villaveje.

Køreteknisk anlæg på Toftevej er omdannet til betalingsparkering. Her er der plads til 300 biler, som for 20 kroner får ubegrænset parkering og bus til og fra VM-pladsen.

VIP-gæster har gratis og ubegrænset parkering på Ved Diget, hvor cirkuspladsens godt 13.000 kvadratmeter er inddraget.

 

Læs også VM i cyklecross: Tilskuere skal håbe på dårligt vejr

Her sker det

Banen bliver 2,8 kilometer lang og vil have start og mål på havnen i Bogense. Ruten går via havnen ud på området, hvor Kyst Camping ligger.
 

Der skal køres seks-ti omgange på ruten som indeholder forhindringer, der kan tvinge rytterne af cyklen, så de skal løbe med den på skulderen.

Se mere

Lørdag 2. februar og søndag 3. februar

Hele havneområdet er afspærret for trafik fra klokken 07.00 lørdag morgen og frem til søndag aften.


Begge dage kræver det et armbånd eller akkreditering for at færdes på dette område – den såkaldte eventzone.

Se mere

Kort over ruten til VM i cyklecross i Bogense