I det fynske folks tjeneste

Vestfynsk jernbane: Sejr til beboerne i Skallebølle

Et flertal i Folketinget bestående af Dansk Folkeparti og de røde partier, altså alle partierne bag Togfonden, har dannet flertal udenom regeringen om en alternativ linjeføring på Vestfyn.

Partierne har samlet set vurderet, at den nordlige løsning bedst tilgodeser lokalområdet.

Beboerne i Skallebølle kan ånde lettet op.

Den nye jernbane over Vestfyn kommer til at gå nord om byen. Det erfarer TV 2/Fyn.

Det er et flertal udenom regeringen, bestående af Enhedslisten, SF, Radikale, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti - partierne bag Togfonden - der har besluttet ikke at lytte efter den anbefaling, Vejdirektoratet har fremlagt.

Vejdirektoratet anbefalede kort før jul sidste år, at den nye jernbane bygges syd for motorvejen, fordi den løsning er 400 millioner kroner billigere end den nordlige løsning - og også markant billigere end kombiløsningen.

Læs også Ny jernbane på Vestfyn: Ny aftale er på plads

Frygt for den sydlige rute

Den anbefaling har partierne bag togfonden ifølge TV 2/Fyns oplysninger altså valgt at overhøre og i stedet tage hensyn til borgerne og erhvervslivet i Skallebølle og Ejby, der har protesteret massivt over udsigten til en jernbane blandt andet igennem Skallebølle og Nørre Aaby samt et stort erhvervsområde i Ejby.

- Det er en installationsløsning, der ikke tager hensyn til mennesker. Man har valgt en klinisk løsning, der tilgodeser teknik og penge i stedet for borgere, sagde borgmester i Assens Kommune, Søren Steen Andersen (V), dengang om udsigten til en jernbane gennem Skallebølle.

En linje der blandt andet ville gå ud over skolen og syv til otte huse.

Men frygten bliver ikke til virkelighed, i det partierne bag Togfonden altså samlet set har vurderet, at den nordlige løsning bedst tilgodeser lokalområdet.

Aftalen bliver præsenteret på et pressemøde lige nu på Christiansborg. 

Her er de to mulige linjeføringer. Flertallet har valgt at arbejde videre med den nordlige rute.