I det fynske folks tjeneste

3D-Juleshow i Nyborg

Facaden på Nyborg Slot vil igen i år blive oplyst af et stort julelysshow i 3D. Det digitale multimedieprojekt er en del af byens julemarked.

Showet kommer til at oplyse det centrale tårn og paladsbygningens facade på Nyborg Slot og skal fortælle historien om dengang da kongen mødtes med rigets stormænd for at afholde parlament - Danehof - i byen og den historiske bymidte.

- Vi er utroligt glade for det vi har nået på ganske få år. Julemarkedet skulle gerne blive bedre og flottere for hvert år, og lysshowet var et af de særlige tiltag, der gav en unik oplevelse i Nyborg sidste år. Nu kan vi gøre det endnu mere attraktivt blandt andet ved også at udvide det, så det vises både lørdag og søndag, siger formanden for Erhvervsudvalget i Nyborg, Hans Henrik Kongsmark.

Lysshowet er udviklet af Multimediedesignlinjen på Erhvervsakademiet Lillebælt, og projektet bliver støttet af Svendborg Sparekasse.

- Svendborg Sparekasse vil gerne være med til at realisere visionen om at gøre Nyborg til en værdig kandidat til at komme på UNESCOs verdensarvsliste til glæde for hele Fyn. Der er et enormt formidlingsmæssigt potentiale også på sigt i brugen af den moderne teknologi til at fortælle historie, siger Steen Vinum, der er direktør i Svendborg Sparekasse.

Showet kan opleves fra 7-9. december.

Se video fra showet i 2011