I det fynske folks tjeneste

500 på venteliste til Nyborg-lejligheder med havudsigt

Pædagogernes Pensionskasse tager første spadestik til nyt byggeri i Nyborg i dag.

00:24

Nyborgs borgmester Kenneth Muhs glæder sig meget over at Pædagogernes Pensions byggeri på midtermolen nu sættes i gang.

Onsdag formiddag tages 1. spadestik på 62 nye boliger på Nyborg Midtermole, hvor jernbanefærgerne i sin tid lagde til.

På forhånd har interessen for boligerne været overvældende – over 500 personer har til dato skrevet sig på en interesseliste. 

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er en hel fantastisk interesse, der er for vores kommende nye boliger på havnen, og man må sige, at vi har ramt plet med dette byggeri. Det bliver både et attraktivt sted at bo og er samtidig en god langsigtet investering, vi har foretaget på vores medlemmers vegne, siger Ib Jansholt, ejendomsdirektør i Pædagogernes Pension.

Der opføres i alt 62 boliger – 48 lejligheder og 14 penthouses med cirka 55 kvm. store tagterrasser.

Beliggenheden på midtermolen betyder, at boligerne får vand på tre sider. På byggeriets vestside har Nyborg Kommune påtaget sig at bygge en mindre lystbådehavn.

Læs også Gang i havnen: Masser af byggeri og planer i Nyborg

- Vi glæder os i Nyborg Kommune meget over at Pædagogernes Pensions byggeri på midtermolen nu sættes i gang. Det er vigtigt for Nyborg Kommune at sikre fortsat udvikling i kommunen, herunder også på de gamle DSB-arealer. Den positive udvikling, som byen og kommunen er inde i, underbygges nu også af at en pensionskasse for første gang i mange år ønsker at investere i byen, siger Nyborgs borgmester Kenneth Muhs.

Til husenes ejere og lejere opføres et bådhus, som både skal rumme værksteder samt gæsteboliger, som beboerne kan leje i forbindelse med gæstebesøg.

01:59

- Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Det er en hel fantastisk interesse, der er for vores kommende nye boliger på havnen, og man må sige, at vi har ramt plet med dette byggeri, siger Ib Jansholt, ejendomsdirektør i Pædagogernes Pension.

Luk video

Husene bygges i bæredygtige materialer, så det kan miljøcertificeres efter den internationale DNGB-standard.

Det bliver første gang et boligbyggeri i Nyborg opnår denne miljøcertificering, som foruden at understøtte vigtige grønne værdier også skaber økonomiske gevinster i form af blandt andet færre udgifter til energi, drift of vedligehold.

Byggeriet er tiltænkt 55+ segmentet.

 Pædagogernes Pension har valgt CJ A/S som totalentreprenør til at stå for byggeriet af de nye boliger på Nyborg Midtermole. Det er CJ A/S største kontrakt til dato..

Medlemmer af Pædagogernes Pension vil få fortrinsret til boligerne på Nyborg Midtermole, men det er fortsat muligt at skrive sig op på interesselisten.

01:25

- Den positive udvikling, som byen og kommunen er inde i, underbygges nu også af at en pensionskasse for første gang i mange år ønsker at investere i byen, siger Nyborgs borgmester Kenneth Muhs.

Luk video

Boliger på vej i Nyborg

Byggeriet på Midtermolen er det første i en lang række af større boligbyggerier i Nyborg i de kommende år. Både på de tidligere DSB-arealer og i resten af byen. Her er en oversigt over kommende byggerier:

·         200 boliger ved den tidligere institution ”Strandvænget”
·         85 ungdomsboliger på Sylleskovvej
·         54 boliger på Kohavevænget ved Fakta på Skaboeshusevej
·         48 boliger på Dampskibsmolen
·         50 boliger på den nordlige del af Midtermolen
·         64 boliger på den sydlige del af Midtermolen
·         39 boliger i seniorbofællesskabet på Yderpierene
·         28 boliger ved Knudshovedvej
·         70 boliger i Jagtenborg