I det fynske folks tjeneste

51 millioner kroner til vikarer i Nyborg

Sygefraværet er eksploderet i Nyborg Kommune. En ny rapport afslører, at kommunen i 2007 kommer til at bruge over 51 millioner kroner på vikarer. Det svarer til omkring 200 faste stillinger om året.

I gennemsnit er de ansatte i Nyborg Kommune syge 20,6 dage om ugen.

1 af 2

- Det handler om rigtig mange penge. Vi kunne jo bygge en folkeskole om året for dem, så det er vi nødt til at gøre noget ved, siger Nyborgs borgmester, Jørn Terndrup(V), til Fyns Amts Avis.

Reelt er tallet dog væsentligt højere, da kommunen på grund af sygefraværet har brugt 13 millioner kroner på overarbejde, så de faktiske omkostninger til sygefravær svarer næsten til 200 stillinger.

Det er især inden for hjemmeplejen at personalet er plaget af sygdom. De ansatte har fra 23 til 40 sygedage om året. I gennemsnit har de ansatte i kommunen et sygefravær på næsten 21 kalenderdage.

- Det er uacceptabelt. Vi kan ikke blive ved med at bruge den undskyldning med, at tre kulturer er lagt sammen. Sygefraværet er simpelthen for højt, siger den konservative Ulrik Nielsen til avisen om konklusionerne i rapporten.

Besøg Nyborg Kommunes hjemmeside