I det fynske folks tjeneste

66-årig i livsfare: Sad i stuen og røg, da huset brændte

Lørdag formiddag blev en mand fra Nyborg reddet ud af sit rækkehus og kørt på Rigshospitalet i kritisk tilstand.

Brandvæsenet reddede en 66-årig mand ud fra flammerne i Nyborg.

En 66-årig mand blev lørdag formiddag reddet ud fra et brændende rækkehus på Østervoldgade i Nyborg. Han blev hurtigt transporteret til Rigshospitalet, hvor han fortsat er i kritisk tilstand. 

Det oplyser Fyns Politis vagtchef Lars Thede. 

 Vi er ikke i tvivl om, at branden er opstået i forbindelse med rygning

Lars Thede, vgatchef ved Fyns Politi

- Vi får en anmeldelse kort før klokken ni fra et kvindeligt vidne, om at der er brand i rækkehuset, fortæller vagtchefen til TV 2/Fyn og fortsætter:

Da både brandvæsenet og Fyns Politi kommer frem til rækkehuset i Nyborg brænder det meget. Røgdykkerne skynder sig ind i rækkehuset og redder kort tid efter den 66-årige mand ud. 

- Man får hurtigt påbegyndt førstehjælp på den 66-årige mand, som er noget forbrændt. Kort efter ankommer ambulancen, som kører ham til Rigshospitalet, oplyser Lars Thede.

Manden er fortsat i kritisk tilstand. 

Læs også Tysk mand omkommer efter kæntringsulykke ved Langeland

En glød fra en cigaret

Vagtchefen ved Fyns Politi fortæller, at der lige nu ikke er hersker den store tvivl om, hvad der har fået rækkehuset i Nyborg til brænde. 

- Vi er ikke i tvivl om, at branden er opstået i forbindelse med rygning, fortæller Lars Thede til TV 2/Fyn. 

Man mener, at den 66-råge, som bor i rækkehuset alene, har siddet i en lænestol i stuen med en cigaret. Ifølge vagtchefen er der formentlig nogle gløder fra cigaretten, der er havnet på mandens tøj og har sat ild til det.