90 meter lang storebæltsfærge splitter Nyborg: - Det er en øjebæ

Byrådet i Nyborg vil have M/S Broen liggende i inderhavnen. Tidligere borgmester kalder storebæltsfærgen for en “øjebæ”.

I Nyborg er der uenighed om placeringen af Nyborgs færgemuseum på den tidligere storebæltsfærge M/F Broen.

Byrådet i Nyborg Kommune mener, at færgen skal ligge i Nyborgs inderhavn, mens en protestgruppe på Facebook med den tidligere Nyborg-borgmester Jørn Terndrup (V) i spidsen, er helt uenig. 

- Det er en øjebæ, hvis man placerer en færge i en tørdok, der er 90 meter lang og 20 meter bred, og så rager den ti meter over terræn. Byrådet vedtog i 2016 en havneplan, og den går man lige modsat i retning af nu, siger Jørn Terndrup.

- Nu vil man ødelægge den flotte havnefront, vi har hernede, og den har vi altså kun én gang, fortsætter han.

Nuværende borgmester: Vi afventer borgermødet

Storebæltsfærgen og museet har dog stor betydning for Nyborg og hele landet, mener Jørn Ladegaard, der er tilhænger af færgens placering.

- Man bør bevare den. Det har været en så stor en del af hele landets historie. Vi kender alle sammen storebæltsfærgen og storebæltskaffen, siger Jørn Ladegaard.

- Nærmest halvdelen af Nyborg har mere eller mindre levet af at sejle med færgen eller servicere færgen, forklarer han.

Den nuværende borgmester i Nyborg, Kenneth Muhs (V), vil ikke tage stilling til, hvad der skal ske med storebæltsfærgen. Han afventer et borgermøde, hvor nyborgenserne har fri mulighed til at diskutere færgens fremtid.

- Der har været en god opbakning til projektet, og nu holder vi et ekstra borgermøde, og så ser vi, hvad der sker, siger Kenneth Muhs.

Storebæltsfærgen M/F Broen blev indsat på ruten mellem Nyborg og Korsør i 1952. Den havde plads til 70 biler. Der er tale om den bedst bevarede storebæltsfærge.

Se hele tv-indslaget herunder: 

 
Fotograf: Morten Grundholm

 

Oversigt

    Oversigt