I det fynske folks tjeneste

90 mobiltelefoner smuglet ind i fængsel

I en af de største indsmuglingssager smuglede en kvinde mindst 90 mobiltelefoner ind i Statsfængslet Nyborg.

en kvinde har stjålet mindst 90 mobiltelefoner i Nyborg Statsfængsel.

Mindst 90 mobiltelefoner har en 32-årig kvinde smuglet ind i Statsfængslet i Nyborg, hvor hun arbejdede som rengøringsassistent, indtil hun blev anholdt den 1. september.

Det skriver Fyens Stiftstidende.

Desuden har kvinden forsynet fanger med hash og amfetamin. Det er den største indsmuglingssag begået af en ansat i nyere tid.

- I den tid, jeg har været forbundsformand, er det den største sag. Jeg har ikke før hørt om 90 mobiltelefoner og stoffer ved siden af, siger Kim Østerbye, formand i Fængselsforbundet til avisen.

Kvinden, der bor i Nyborg, har erkendt at have smuglet til de indsatte siden januar 2009 - altså i mere end to et halvt år.

Den 1. september satte Fyns Politi en prop i strømmen af mobiltelefoner. Kvinden blev anholdt, da hun mødte ind, og hun blev pågrebet med en mobiltelefon og en lille mængde narkotika.

Hun blev varetægtsfængslet i fire uger. Begge grundlovsforhør var bag dobbelt lukkede døre. Sagen var mørklagt, og intet sivede ud til offentligheden.

Indsatte med mobiltelefoner kan spolere politiets arbejde.

- Der sidder mennesker varetægtsfængslet med besøgs- og brevkontrol, fordi politiet efterforsker andre sager.

- Og kommer man i besiddelse af en mobiltelefon, har man jo alle muligheder for at skaffe sig falske alibier eller bortskaffe spor i alvorlige sager, forklarer lederen af efterforskningen, vicepolitikommissær Henrik Bjørch fra Fyns Politi til Fyens Stiftstidende.

Smuglersagen har ført til skærpet kontrol med personalet i statsfængslet. En mandlig indsat er sigtet i sagen, men uden for fængslet har politiet kun taget den 32-årige kvinde.

Den 6. februar skal sagen for Retten i Svendborg.