I det fynske folks tjeneste

Anholdt: Mistænkt knivstikker bestilte briller efter overfald på efterskole

Fyns Politi har anholdt en 22-årig mand og sigtet ham for grov vold mod en efterskolelærer på Nyborg Efterskole.

00:25

Video: Mikkel Skov Svendsen

Opdatering: Sigtelsen er ændret fra forsøg på manddrab til grov vold. Det oplyser anklagemyndigheden hos Fyns Politi. Den 22-årige mand nægter sig skyldig. 

- Den 22-årige mand er blevet anholdt efter grundig efterforskning. Blandt andet har vi afhørt flere forretningsdrivende i Nyborg, og her stødte vi på en 22-årig mand, der havde bestilt nye briller, fortæller vicepolitiinspektør Henrik Justesen til TV 2/ Fyn. 

Manden erkender, at han har været på efterskolen ved Nyborg søndag morgen, men politiet ved endnu ikke om han erkender, at det var ham, der stak den 59-årige lærer i brystet. 

- I løbet af onsdagen skal vi i gang med afhøringerne af manden, siger Henrik Justesen.

Læs også Knivstikker er fortsat på fri fod: Politiet afventer dna

Overfaldet skete søndag morgen klokken fem, men allerede klokken 02.30 var indbrudstyven på besøg på skolen. Læreren blev vækket af støjen og overraskede indbrudstyven.

Tyven blev så overrasket, at han tabte sin højre sko, en lommelygte og sine briller.

Tyven dukkede op på skolen igen kort før klokken fem. Læreren vågnede igen og denne gang opstod der tumult, og læreren blev stukket med en kniv. 

Efter knivstikkeriet stak gerningsmanden af. 

Læreren blev indlagt på Odense Universitetshospital, men blev sidst søndag formiddag udskrevet. Han har det efter omstændighederne godt.

01:50

Video: Mikkel Skov Svendsen

Luk video

- Nu skal vi have afhørt manden, og så må vi se, om vi sigter ham for drabsforsøg eller vold (opdatering: han bliver sigtet for grov vold, red.), siger Henrik Justesen.

Den 22-årige mand bliver onsdag klokken 14 fremstillet i grundlovsforhør ved retten i Svendborg.