I det fynske folks tjeneste

Bander i fængsel: Over 400 medlemmer bag tremmer

Der er godt fyldt op på bandeafsnittene i Nyborg Fængsel og landets andre bandeafsnit. Antallet af fængslede bandemedlemmer har aldrig været højere.

Der er godt fyldt op på bandeafsnittene i Nyborg Fængsel. Antallet af fængslede bandemedlemmer har aldrig været højere. Foto: Ole Holbech

Det er et rekordhøjt antal bandemedlemmer, der lige nu sidder bag tremmer. Det viser nye tal fra Justitsministeriet.

I følge de nye tal fra Justitsministeriet sidder der lige nu 404 registrerede medlemmer i fængsel.

- Der har aldrig nogensinde siddet så mange bandemedlemmer i fængsel, og det er klart, at det er jeg meget glad for, siger justitsminister Søren Pape (K) til EB.dk.

I løbet af i år har Folketinget flere gange skærpet straffene for medlemmer af bander. Blandt andet er straffen for våben skærpet.

Læs også Stop for flyvende smugleri: Fængsel skal sikres mod droner

- Vi har set en situation med nogle meget voldsparate unge mennesker, som har været klar til at tage alle midler i brug mod hinanden. Det har ført til helt uacceptable tilstande. Vi så problemer i Odense, så i Aarhus og nu senest i København. Det er heller ikke nogen hemmelighed, at vi har brugt voldsomt mange ressourcer på det her, og fængslingerne er for mig et tegn på, at den massive indsats har virket, siger Søren Pape til EB.dk

Nye tal i bekæmpelsen af bander

  • Pr. 11. december 2017 sidder 404 personer fra bandemiljøet fængslet.
  • I alt er 1349 personer registreret som bandemedlemmer af politiet i Danmark (tal pr. 8. december 2017)
  • Pr. 1. november er der registreret 3.411 sigtelser mod 967 sigtede personer i relation til politiets indsatser mod bandemiljøet.
Kilde: Justitsministeriet, eb.dk