I det fynske folks tjeneste

Delfiner leger med kajakroer ved Nyborg

Fiskeren Thomas Graversen var sejlet ud for at fange fisk, men pludseligt kom han i selskab med seks delfiner, der sluttede sig til fisketuren ved Nyborg.

00:57

Jeg sidder jo i en kajak med røven i vandskorpen, så at sige. Det er jo et kæmpe dyr, når den ligger helt tæt op ad min kajak, så den kan jo tippe mig i vandet så let som ingenting. Men det var en sindssyg fed oplevelse, fortæller Thomas Graversen.

Se flere billeder af delfinerne her i galleriet.

1 af 8

- Vi havde fået tip om, at der var masser af store sej at fange. Pludselig råber min kammerat, at jeg skal skynde mig at komme over. Jeg tænkte han havde fået en kæmpe fisk på krogen, fortæller fiskeren Thomas Graversen.

Hvad der skulle have været en almindelig fisketur i kajak blev pludseligt noget mere interessant, end hvad der var lagt op til. En søndag på vandet blev i selskab med seks delfiner.

- Først kommer der pludselig to delfiner svømmende. Jeg vil tro, at de er lidt over tre meter lange. Jeg må indrømme, at jeg var lidt nervøs til at starte med. Jeg sidder jo i en kajak med røven i vandskorpen, så at sige. Det er jo et kæmpe dyr, når den ligger helt tæt op ad min kajak, så den kan jo tippe mig i vandet så let som ingenting. Men det var en sindssyg fed oplevelse, fortæller Thomas Graversen.

Ligesom Thomas Graversen, var delfinerne også taget på fisketur. Da delfinerne lå rundt om kajakken, jagede og sommetider kastede de med fisk til hinanden. Oplevelsen med delfinerne varede i omkring to timer, hvor delfinerne skiftede mellem leg og fiskeri. 

Thomas Graversen så i alt tre par, der var oppe ved overfladen samtidig.

Når delfinerne ikke selv havde travlt med at fange fisk, havde de tid til at lege med de overraskede fiskere.

- Den legede legen "chicken" med mig. Den svømmede 100 meter ud, så kom den tilbage med fuld fart lige imod mig, så dykkede den lige inden den ramte kajakken. Det var en ret speciel oplevelse. Jo længere tid vi var sammen med dem, så fandt vi også ud af, at de ikke var aggressive. De lå sommetider helt tæt med maven opad, så man næsten kunne klappe "flipper", fortæller Thomas Graversen. 

00:14

Det var med sved på panden, da Thomas Graversen fik besøg af sine nye venner i Storebælt.

Luk video

 

Delfinerne er tidligere set i havnen ved Nyborg. Thomas Graversen havde i den forbindelse forstået, at man ikke skulle komme for tæt på, men tværtimod holde afstand.

- Jeg tror ikke, at delfinerne havde hørt, at man ikke skulle komme for tæt på, griner han.

Også Thomas Kjær Petersen har set - og filmet - delfiner i Storebælt. Se hans billeder herunder: