I det fynske folks tjeneste

DF'er får advarsel for "helt uacceptabel" udtalelse

DF's lokalformand i Nyborg har fået en skriftlig advarsel for at sammenligne venligboere med tyskerpiger.

Lørdag blev han politianmeldt, og søndag har Dansk Folkepartis lokalformand i Nyborg, Jens Hald, også fået en skriftlig advarsel af sit eget parti.

Det sker, efter at han 5. januar i en statusopdatering på Facebook i kraftige vendinger kritiserede de såkaldte venligboere, der på frivillig basis hjælper flygtninge, der kommer til Danmark.

- Disse venligboere udfører landsskadelig virksomhed på samme måde som de danskere, der under den tyske besættelse bød tyskerne velkommen.

- Den dag det går op for den danske befolkning, at den er helt gal, skal vi klippe disse venligboere helt skaldede, som tyskerpigerne blev i sin tid, skrev Jens Hald på Facebook.

Og det er ifølge partisekretær Poul Lindholm Nielsen "helt uacceptabelt" og "langt over stregen". Derfor har Jens Hald modtaget en skriftlig advarsel.

- Han kunne godt se, at han var gået langt over stregen og beklagede, siger Poul Lindholm Nielsen til Ritzau.

Spørgsmål: Hvorfor får han en skriftlig advarsel frem for at blive ekskluderet helt fra partiet?

- Det er, fordi han sagde, at han fortrød og beklagede. Og så fik han den skriftlige advarsel, siger partisekretæren.

Det er ikke første gang, Jens Hald har fremsat markante udtalelser i flygtningedebatten. 4. januar skrev han således på Facebook, at Danmark "må lukke af for disse dyriske primitive muslimer", og at muslimer befinder sig "på et lavt dyrisk niveau".

Spørgsmål: Er de kommentarer ikke også langt over stregen?

- Jo, det er de. Men nu har han i første omgang fået en skriftlig advarsel. Hvad der så senere skal ske, det er vi nødt til lige at drøfte. Hvis der skal ske yderligere, er det Hovedbestyrelsen, der skal træffe beslutningen, siger Poul Lindholm Nielsen.

Ritzau har forgæves forsøgt at få fat på DF-ledelsen.

Hovedpersonen selv udtalte lørdag til TV 2, at han føler sig misforstået i sagen.

Han har efterfølgende slettet den pågældende statusopdatering fra Facebook og forklarer, at sammenligningen med tyskerpigerne skulle have været et spørgsmål og ikke en opfordring til at klippe venligboerne skaldede.