I det fynske folks tjeneste

DI-Fyn vil gerne fortælle gode historier

Men Fyn hænger stadig en smule i bremsen. Der er lavere vækst og flere ledige på øen, viser nye tal fra DI's erhvervstræf i Nyborg

Den fynske industri er stadig væk ikke helt oppe i kadence, og selv om den fynske ledighed er faldet, ligger Fyn fortsat i den tunge ende.

Det var et par af de kedelige nyheder, som Dansk Industris vicedirektør Kent Damgaard kunne afsløre på DI-Fyns årlige erhvervstræf på Hotel Nyborg Strand onsdag.

Målt i forhold til 2008 er den fynske produktion kun på index 92 mod et landsgennemsnit, der nærmere sig 100.

Tilsvarende ser det ud på ledighedsområdet, og endelig er der i forhold til landsgennemsnittet flere fynske ledere, der føler sig belastet af omkostningsniveauet og administrative byrder.

DI-Fyn ville dog ikke lade sortsyn overskygge de mange gode og inspirerende erhvervshistorier, der også findes i fynsk erhvervsliv, og det bar det efterfølgende program også præg af.

Ordbogens direktør Peder Revsbech kunne berette om virksomhedens fortsatte vækst på markedet for online ordbøger, Jens Heimburger fortalte de gode historier fra Dansk Generationsskifte, mens Flemming Rasmussen, Strøjer Tegl på Vestfyn og Digizuite fra Odense også inspirerede med historier om vækst.

Endelig blev  årets lærling Martin Stuhr Nielsen fra Trio Stål hædret for et fantastisk come back efter en alvorlig ulykke, der betød, at han ikke længere kunne passe sit job som smed.

I stedet uddannede han sig til industritekniker og er en vellidt medarbejder på arbejdspladsen.