Disse skolebørn kommer oftest til skade i trafikken

Det er oftest de ældste skolebørn, der kommer til skade i trafikken. Derfor sætter fynske kommuner fokus på problemet.

Skolestart er lig med bøger, blyanter og cyklister på skolevejene.

Men det er ikke ufarligt, når unge slippes løs i trafikken. Værst ser det ud for de 13-16-årige, der ifølge statistikker fra Vejdirektoratet kommer over ti gange så meget til skade eller bliver dræbt som de 6-9-årige.

Derfor sætter Rådet for Sikker Trafik og TrygFonden fokus på trafiksikkerhed med kampagnen "Teenager i trafikken". Det sker i samarbejde med flere fynske kommuner.

- Kampagnen er god. Det handler om at holdningsbearbejde. Jo flere gange vi fortæller, hvordan man skal færdes i trafikken, jo bedre effekt har det, fortæller Paul Qvist fra Nyborg Kommune.

Forældre skal tage ansvar

Den nationale kampagne skal ikke bare sikre bedre kørsel på skolevejene. Den skal også minde forældre om, at de skal være med til at tage ansvar.

- Når børnene bliver ældre, færdes de i højere grad alene i trafikken. Men teenagere har så meget andet i hovedet end trafiksikkerhed, så når det går galt, er det ofte, fordi de er uopmærksomme. De tager måske nogle chancer eller glemmer at fokusere på omgivelserne, når de for eksempel cykler sammen med deres venner. Derfor er det så vigtigt, at vi forældre også taler trafik og laver aftaler med vores store børn, for de har virkelig brug for det, siger Gitte Aagaard, seniorkonsulent i Rådet for Sikker Trafik, i en pressemeddelelse.

Derfor lyder rådene til både forældre og teenagere:

- Brug cykelhjelm og husk, at du ikke kun agerer i din egen verden. Og hvis du er forælder, så husk, at du også selv er et forbillede for dit barn, fortæller Paul Qvist fra Nyborg Kommune.

Oversigt

    Oversigt