I det fynske folks tjeneste

Dom mod hurtig betjent stadfæstet i landsretten

Østre Landsret i Odense stadfæstede mandag byrettens dom over en politibetjent fra Nyborg, der kørte for stærkt på motorvejen. Betjenten skal betale en bøde på 3500 kroner og får en betinget frakendelse af kørekortet.

Ikke udrykningskørsel

Betjenten skulle transportere en indsat fra Odense arrest til retten i Nyborg og kørte 171 km/t på motorvejen ved Hjulby, hvor det højst tilladte er 130 km/t.

I byretten sagde betjenten, at han var kommet i tidsnød, og det kunne betragtes som kørsel under udrykning. Men den forklaring købte byretten ikke. Betjenten blev idømt bøden på 3500 og betinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Landsretten enig

Derfor blev sagen anket til landsretten, som altså mandag stadfæstede byrettens dom, både i spørgsmålet om skyld og med hensyn til straffens størrelse.

Forsvaret fremførte ellers en lignende sag fra København, hvor en betjent havde kørt over 200 km/t, da han skulle kør en indsat til afhøring og var kommet i tidsnød.

Han slap for tiltale, fordi retten mente, der faktisk var tale om en politiforretning og at det kunne betragtes som en udrykning.

Forskellen er, at den indsatte skulle til afhøring, mens der i sagen fra Nyborg var tale om at nå frem til et retsmøde. Derfor var der ikke grund til at udrykningskørsel.